Wat ons inspireert blog

Blog van Design by Ricardo, afdeling: DBR Mattress

Matrassen, bedden, slaapkamers. We zijn altijd op zoek naar product optimalisaties, inspirerende slaapkamers & nieuwe concepten. In dit blog zetten we informatie, wetenswaardigheden, goede tips en toplijstjes bij elkaar. Handig voor ons en voor jou.

Kom je slecht in slaap?

Waarom slaap je slecht? Er kunnen veel oorzaken zijn. Ben je te actief voordat je naar bed gaat? Is de slaapkamer te warm? Lig je nog te lang naar een scherm te turen? Bij inslaap hebben ze 25 tips om beter te slapen verzameld. Wat heeft invloed op je slaap en wat kun je proberen?

Slaapkamer inrichting inspiratie

De slaapkamer, een plek om tot rust te komen, een plek waar je je terug kan trekken. Een mooi hoofdboard, een luxueuze box spring, kleurenpaletten in donkere of lichte tinten? De trend 2021/2022 is een slaapkamer a la hotel suite de luxe met royale bedden. De Hotel Chique stijl gebruikt natuurlijke tinten en materialen. Samen met ton sur ton kleuren en accenten van goud, metaal en marmer. Over de kleuren en materiaal gebruik voor een Hotel Chique huis, heeft het Deco Blog een artikel geschreven.

We vonden een paar inrichting tips bij ik woon fijn en ook bij photowall vonden we een aantal ideeën om dat luxe gevoel te creëren. Voor een bredere inspiratie met verschillende foto’s is 70 slaapkamer interieur ideeën een leuk startpunt.

Kleuren voor de slaapkamer

Heeft kleur invloed op onze stemming en gedrag? Jazeker, en eigenlijk weten we dit al een tijdje. Want groen is kalmerend en rood is de kleur van passie & hartstocht, maar ook gevaar. De kleurenpsychologie Wat zijn dan de ideale kleuren voor een slaapkamer? Van rustgevend blauw naar geborgenheid groen, het blog van Lusanna heeft het op een rijtje gezet.

Bekijken. Bedenken. Creëren. Maken.

Inspireren. Leren. Kwaliteit. Bewaken.

#designbyricardo.com